Следващия път, когато шефът ви разкаже плоска шега, не се чувствайте

...
Следващия път, когато шефът ви разкаже плоска шега, не се чувствайте
Коментари Харесай

Наистина не можем да се преструваме в смеха

Следващия път, когато шефът ви опише плоска смешка, не се чувствайте задължени да се смеете, а внимавайте – той може да разбере, че се преструвате. Изследователи от Лондон откриха, че мозъците ни действат по друг метод, когато чуваме същински смях спрямо подправени подсмивания, написа Daily Mail.

Когато смехът е принуден, той задейства част от мозъка, която е обвързвана с разгадаването на страсти. Това значи, че ние знаем, че това не е същински смях и автоматизирано се опитваме да отгатнем за какво индивида против нас се преструва, какво значи смеха му и какво в действителност мисли. Истинският смях пък задейства области на мозъка, които са свързани с наслада и позитивни страсти.

За да тества теорията, психологът доктор Каролин МакГетигън от Университета Royal Holloway, Лондон изследва мозъчните реакции на доброволци, до момента в който слушат същински смях в клипове от YouTube. За задачата всеки участник би трябвало да избере клипове, които счита за смешни. След това резултатите се съпоставят с реакцията на мозъците им, когато чуят подправен смях.

Изследването демонстрира, че участниците, нито един от които не е бил осведомен с задачата на изследването, могат неумишлено да схванат по кое време смеха е неоткровен. Д-р МакГетигън разяснява резултатите от проучването:  “Наистина е извънредно, че мозъкът ни е в положение да открие същинското благополучие в хората. Мозъците ни са доста чувствителни към общественото и прочувственото значение на смеха. ”

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР